Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: 6D: Ολοκαίνουργια τεχνολογία σε κράνος

6D: Ολοκαίνουργια τεχνολογία σε κράνος 07/12/2012 17:40 #1

  • River
  • Το Άβαταρ του/της River
  • Offline
  • God Tmaxista
  • ΓΙΩΡΓΟΣ
  • Δημοσιεύσεις: 8964
Μια νέα τεχνολογία που προστατεύει αποτελεσματικότερα το κεφάλι του αναβάτη μετά από πτώση σε χαμηλή ταχύτητα χρησιμοποιεί μια μικρή εταιρεία από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.





Η συγκεκριμένη τεχνολογία ονομάζεται 6D και χρησιμεύει στην προστασία του κεφαλιού του αναβάτη σε πτώσεις με χαμηλές ταχύτητες. Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούν τα σημερινά κράνη – τα οποία αποτελούνται από μια επένδυση από Styrofoam (ή EPS) και το εξωτερικό κέλυφος – αφορούν κυρίως στην προστασία του κεφαλιού σε προσκρούσεις μεγάλης ταχύτητας. Ωστόσο, ακόμη και μια μικρής ταχύτητας πτώση (για παράδειγμα, στο χώμα) μπορεί να προκαλέσει διάσειση.

Η νέα αυτή τεχνολογία, λοιπόν, φροντίζει να καλύψει αυτή την έλλειψη. Εκεί που τα υπόλοιπα κράνη αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της διάσεισης με πυκνότερο Styrofoam, η τεχνολογία 6D χρησιμοποιεί gel ανάμεσα σε δύο στρώσεις Styrofoam. To gel αυτό τοποθετείται ανάμεσα σε δύο δίσκους (ένας σε κάθε στρώση του Styrofoam), οι οποίοι κινούνται σε έξι διαφορετικές κατευθύνσεις – εξ’ ου και το όνομα 6D.

Αυτή η προσθήκη είναι που, σύμφωνα με τους ειδικούς προστατεύει αποτελεσματικότερα το κεφάλι του αναβάτη ενάντια στη διάσειση που μπορεί να φέρει μια πτώση με λίγα χιλιόμετρα. Το μυστικό της είναι ότι διαχωρίζει τους δύο τύπους πτώσεων (με λίγα χιλιόμετρα ή με πολλά) και αντιδρά ανάλογα.

Η τεχνολογία 6D θα μπορούσε να αποβεί υπερπολύτιμη κυρίως σε MX και enduro κράνη, των οποίων οι κάτοχοι είναι πιο επιρρεπείς σε πτώσεις με λίγα χιλιόμετρα. Η εταιρεία που την εισήγαγε ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει τη διάθεση του πρώτου της κράνους (ATR-1 θα ονομάζεται) το Φεβρουάριο του 2013.


πηγή: www.mototriti.gr/data/news/preview_news/93906.asp
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.

6D: Ολοκαίνουργια τεχνολογία σε κράνος 06/03/2013 10:05 #2

  • tsagio
  • Το Άβαταρ του/της tsagio
  • Offline
  • Συντονιστής
  • Δημοσιεύσεις: 1353
Η τεχνολογία του κράνους 6D

vimeo.com/60213809
Ένα νέο βίντεο που αφορά στην τεχνολογία 6D (η τεχνολογία που προστατεύει περισσότερο των αναβάτη από το ενδεχόμενο διάσεισης σε πτώση) εξηγεί καλύτερα πώς λειτουργεί.

Έχουμε ξαναμιλήσει στο παρελθόν για τη νέα τεχνολογία στα κράνη με το όνομα 6D, η οποία προστατεύει αποτελεσματικότερα τον αναβάτη από ενδεχόμενο διάσεισης σε χαμηλές ταχύτητες. Χρησιμοποιώντας πυκνότερο Styrofoam, η τεχνολογία 6D χρησιμοποιεί gel ανάμεσα σε δύο στρώσεις Styrofoam. To gel αυτό τοποθετείται ανάμεσα σε δύο δίσκους (ένας σε κάθε στρώση του Styrofoam), οι οποίοι κινούνται σε έξι διαφορετικές κατευθύνσεις – εξ’ ου και το όνομα 6D. Αυτή η προσθήκη είναι που, σύμφωνα με τους ειδικούς προστατεύει αποτελεσματικότερα το κεφάλι του αναβάτη ενάντια στη διάσειση που μπορεί να φέρει μια πτώση με λίγα χιλιόμετρα. Το μυστικό της είναι ότι διαχωρίζει τους δύο τύπους πτώσεων (με λίγα χιλιόμετρα ή με πολλά) και αντιδρά ανάλογα.

Ακολουθώντας αυτό εδώ το link, θα μπορέσετε να καταλάβετε περισσότερα για το πώς λειτουργεί η συγκεκριμένη τεχνολογία. Πρόκειται για το animation των σχεδίων CAD που μας δείχνει τις ιδιαιτερότητες των κρανών 6D.

To πρώτο από αυτά, το χωμάτινο ATR-1, θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα διατεθεί προς πώληση.

Πηγή: www.mototriti.gr/data/news/preview_news/95288.asp
ΜΗΝ ΛΕΣ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ... ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΟΣΑ ΛΕΣ!!
Τελευταία διόρθωση: 06/03/2013 10:06 από tsagio.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.