Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Επιλέγοντας αδιάβροχο

Επιλέγοντας αδιάβροχο 19/01/2013 17:23 #1

  • River
  • Το Άβαταρ του/της River
  • Offline
  • God Tmaxista
  • ΓΙΩΡΓΟΣ
  • Δημοσιεύσεις: 8964
Αν και ο καιρός μας έχει προλάβει και υπάρχουν οι μέρες που βρέχει ασταμάτητα, κάποιοι από εμάς δεν έχουν ακόμη προμηθευτεί αδιάβροχο. Για το λόγο αυτό, πρέπει να βιαστούμε, αλλά να επιλέξουμε το καταλληλότερο.

Αλλωστε, θα πρέπει να το κουβαλάμε συνεχώς μαζί μας, ώστε να μη βρεθούμε προ απροόπτου (δεν έχουμε κάθε μέρα τη σαφή προειδοποίηση που μας έστειλε σήμερα ο καιρός). Ακόμη και μια μπόρα μερικών λεπτών είναι ικανή να προκαλέσει πολλά προβλήματα στον απροετοίμαστο μοτοσικλετιστή. Πριν φτάσετε, πάντως, στο σημείο να κουβαλάτε πάντοτε το αδιάβροχο μαζί σας, θα πρέπει να επιλέξετε το καταλληλότερο για εσάς, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

· Το μέγεθος παίζει τεράστια σημασία. Το αδιάβροχο πρέπει να είναι άνετο και σχετικά φαρδύ (μην ξεχνάτε ότι θα το φοράτε ακόμη και πάνω από τα πιο χοντρά σας ρούχα, μπουφάν και παντελόνια), αλλά όχι υπερβολικά, καθώς θα ανεμίζει σε μεγάλες ταχύτητες, προκαλώντας ενοχλήσεις. Μη βαρεθείτε να το δοκιμάσετε πάνω από τον εξοπλισμό σας, πριν το αγοράσετε.

· Καλό είναι να υπάρχουν και ιμάντες προσαρμογής στο αδιάβροχο που θα επιλέξετε, ούτως ώστε να μπορείτε να το φέρετε ακριβώς στα μέτρα σας.

· Προτιμήσετε ένα διαιρούμενο αδιάβροχο (σακάκι και παντελόνι) και όχι μονοκόμματο. Είναι πιο άνετο και μπορεί να φορεθεί πιο εύκολα.

· Μην ξεχνάτε ότι στη βροχή η ορατότητα των γύρω σας είναι μειωμένη, ειδικά όταν αρχίζει να βραδιάζει. Το αδιάβροχό σας πρέπει να έχει οπωσδήποτε ανακλαστικά σημεία.

· Ένα φερμουάρ δεν αρκεί για αποτελεσματική στεγανοποίηση. Θα πρέπει να είναι καλυμμένο και να «σφραγίζεται» με Velcro.

· Εκτός από τον κορμό και τα πόδια, πρέπει να προστατέψετε από τη βροχή και τα χέρια σας. Ειδικά το χειμώνα, βρεγμένα γάντια σημαίνουν μουδιασμένα από το κρύο χέρια και μεγάλη δυσκολία στην οδήγηση. Για το λόγο αυτό, πρέπει να διαθέτετε είτε αδιάβροχα γάντια είτε αδιάβροχα καλύμματα. Στη δεύτερη περίπτωση, προτιμήστε αυτά με τα ξεχωριστά δάχτυλα και όχι τα μονοκόμματα. Μη ξεχνάτε ότι δύο από τα δάχτυλά σας πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή στη μανέτα του φρένου.

· Το ίδιο ισχύει και για τα πόδια σας. Αν οι μπότες σας δεν είναι αδιάβροχες, θα πρέπει να αγοράσετε ένα ζευγάρι γκέτες. Αυτές, καλό είναι να διαθέτουν ολόκληρη σόλα και όχι μισή, μιας και σταθεροποιούνται πιο εύκολα στο πόδι σας.

· Ιδιαίτερα θετικό χαρακτηριστικό σε ένα αδιάβροχο είναι οι και τσέπες. Σκεφτείτε την ευκολία που προσφέρουν, σε αντίθεση με το να ανοίγετε το αδιάβροχο, ψάχνοντας το πορτοφόλι σας που βρίσκεται στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά ψιλά, για τη βενζίνη ή τα διόδια. Προσοχή, όμως: δοκιμάστε κατά πόσο είναι στεγανοποιημένες, πριν αρχίσετε να τις γεμίζετε με 20ευρα ή 50ευρα!


πηγή: www.mototriti.gr/data/news/preview_news/94414.asp
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.