Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Έκτακτες καταστάσεις

Έκτακτες καταστάσεις 27/01/2013 17:31 #1

  • River
  • Το Άβαταρ του/της River
  • Offline
  • God Tmaxista
  • ΓΙΩΡΓΟΣ
  • Δημοσιεύσεις: 8964
Οι έκτακτες καταστάσεις που θα συναντήσετε στο δρόμο σας δεν έχουν να κάνουν μόνο με αφηρημένους ή κακούς οδηγούς και τα τερτίπια του καιρού. Ένα σημαντικό κεφάλαιο αποτελούν και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (περιπολικά-ασθενοφόρα) δημιουργούν νέες συνθήκες στο οδόστρωμα και σε κάθε «συνάντησή» σας θα πρέπει να αυξήσετε τα επίπεδα προσοχής σας, καθώς από τη μια οφείλετε να διευκολύνετε το έργο τους, αλλά από την άλλη πρέπει να προστατεύσετε και τον εαυτό σας. Πρώτο σας μέλημα είναι σίγουρα η διευκόλυνση της κίνησής τους, αλλά δε θα πρέπει αυτό να γίνει εις βάρος της δικής σας ασφάλειας.

· Καλύτερη και πιο ασφαλής λύση (αλλά όχι πάντα εφικτή) είναι να μειώσετε αισθητά την ταχύτητά σας και να κινηθείτε στη δεξιά λωρίδα μέχρι να αποκατασταθεί η τάξη.

· Αν αντιληφθείτε πως σας πλησιάζει κάποιο όχημα έκτακτης ανάγκης αυξήστε την προσοχή σας, καθώς οι οδηγοί των αυτοκινήτων σαν να «μαγνητίζονται» από τη σειρήνα και προχωρούν σε ελιγμούς (προκειμένου να ανοίξουν δρόμο) χωρίς να δίνουν την πρέπουσα σημασία στους καθρέπτες τους.

· Αν σας προσπεράσει κάποιο όχημα έκτακτης ανάγκης μην προσπαθήσετε να το ακολουθήσετε για να εκμεταλλευτείτε το χώρο που ανοίγει. Τη σκέψη αυτή κάνουν και αρκετοί οδηγοί αυτοκινήτων, οι οποίοι διεκδικούν δυναμικά την προνομιούχο αυτή θέση. Επιπλέον, δε θα πρέπει να ξεχνάτε πως αν κινείστε πίσω από ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά δεν έχετε καλή ορατότητα και τα οχήματα αυτά κινούνται συνήθως άναρχα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να χρειαστεί να ακινητοποιηθούν απότομα αν βρουν κάποιο εμπόδιο στο δρόμο τους, υποχρεώνοντάς σας να προχωρήσετε σε φρενάρισμα πανικού.

· Σε καμιά περίπτωση μην προσπαθήσετε να εκμεταλλευτείτε το χώρο που ανοίγουν για να τα προσπεράσετε. Εκτός του ότι είναι επικίνδυνο να επιχειρήσετε προσπέραση ανάμεσα σε μανούβρες αυτοκινήτων, θα καταλήξετε απλά να παρεμποδίσετε το όχημα έκτακτης ανάγκης.


πηγή: www.mototriti.gr/data/news/preview_news/94587.asp
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.