Γεια χαρά, Επισκέπτης
Όνομα χρήστη: Κωδικός: Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Ευρωπαικοι κανονες ενδυμασίας μοτοσυκλετιστών

Ευρωπαικοι κανονες ενδυμασίας μοτοσυκλετιστών 21/01/2016 17:09 #1

  • gyiama
  • Το Άβαταρ του/της gyiama
  • Offline
  • Διαχειριστής
  • Δημοσιεύσεις: 2163
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε σήμερα ότι η προστατευτική ενδυμασία των μοτοσυκλετιστών θα πρέπει να πληροί ευρωπαϊκά πρότυπα.

Μέχρι τώρα μόνο προστατευτικά (μοτοσικλετιστικά) γάντια, μπότες και προστασίες εθεωρούντο ως προστατευτικός εξοπλισμός και έπρεπε να πληρούν ορισμένες προδιαγραφές. Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να συμπεριλάβει όλο τον μοτοσυκλετιστικό εξοπλισμό στον νέο κανονισμό περί ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού (PPE - protective personal equipment).

Αυτό σημαίνει, ότι σε λίγα χρόνια όλος ο μοτοσικλετιστικός εξοπλισμός που θα πωλείται στην Ευρώπη θα πρέπει να πληροί τις ίδιες προδιαγραφές ασφαλείας, θα πρέπει δηλαδή να παρέχεται ένα ελάχιστο ποσοστό προστασίας από τριβή και πτώση.

Ακριβώς όπως γίνεται τώρα και με μπότες και γάντια, θα πρέπει να υπάρχει μια ετικέτα στο εσωτερικό που να επιβεβαιώνει ότι το αντικείμενο πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα, καθώς και το επίπεδο προστασίας που παρέχεται. Επίσης θα πρέπει να δίνονται στον αγοραστή πληροφορίες σχετικά με τη συντήρηση, την αποθήκευση και τη χρήση.

Οι ακριβείς προδιαγραφές και οι ημερομηνίες εφαρμογής δεν είναι ακόμη γνωστές, πιθανόν να χρειαστούν μερικά ακόμη χρόνια. Η FEMA θα ενημερώσει τους αναβάτες επί όλων των νέων εξελίξεων.

Αυτή η νέα ρύθμιση δεν σημαίνει ότι οι αναβάτες θα υποχρεούνται να φορούν μόνο εγκεκριμένα ρούχα. Αυτή η ρύθμιση είναι για την πώληση εγκεκριμένου εξοπλισμού και όχι για την χρήση του. Εξ όσων γνωρίζουμε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν προτίθεται να κάνει υποχρεωτική την χρήση εγκεκριμένου εξοπλισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας της FEMA Dolf Willigers σχολίασε: "Όταν όλος ο εξοπλισμός του αναβάτη πληροί τα κριτήρια, τότε ξέρετε το ποσοστό προστασίας που μπορείτε να περιμένετε. Αυτή είναι προστασία των καταναλωτών που δεν έχουμε τώρα. Φυσικά, τα νέα πρότυπα θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των αναβατών, αλλά με τις πληροφορίες που έχουμε τώρα έχω την σιγουριά ότι αυτό θα συμβεί. Εφ ' όσον οι ευρωπαϊκές αρχές δεν θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα πρότυπα για να αναγκάσει τους αναβάτες να φορούν μόνο εγκεκριμένα εργαλεία της μοτοσικλέτας, και θα φροντίσουμε κάτι τέτοιο να μην συμβεί, η τυποποίηση του εξοπλισμού είναι κάτι καλό για τους αναβάτες".

Κράνη και ζελατίνες βρίσκονται έξω από το πεδίο εφαρμογής του παρόντος κανονισμού: καλύπτονται από τον κανονισμό UN ECE Regulation no. 22.

πηγη: www.fema-online.eu/website/index.php/2016/01/20/new-european-rules-for-motorcycle-gear/
????
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Φόρουμ για να κάνετε μια δημοσίευση.